Friday, September 25, 2015

ALBUM PÅ FOT

Nyligen var jag på kurs hos Sirap i Paris, de hade besök av Magda Mizera och tillsammans med henne skulle vi göra ett annorlunda och roligt album.
Vi fick ett färdigt kit med blandade papper, bokstäver, stickers, dots och mycket annat. Fotoramen vi använde oss av för att göra albumet på kommer från Ikea och heter TOLSBY. 

Kurserna hos Sirap i Paris är väldigt bra arrangerade, förutom att man får ett väl tilltaget start-kit så behöver man inte ha med sig så mycket eget materiel utan man får låna det mesta på plats, tejp, 3D-kuddar, washitejp, stämplar, symaskin, mister och diverse annat. Det enda jag behövde ta med mig denna gång var de fotografier som jag ville ha med i albumet.
För min del blev det foton på min katt, Knutte. Det är han som är modellen hemma hos mig.

Efter att Magda visat sitt album samt berättat hur hon gjort det och även visat lite tips och trix så var det bara för oss andra att sätta igång och göra våra album.

Start-kit

Framsidan

Profilbild

På den nedersta bilden har jag testat att använda symaskin
 (blev inte den rakaste sömmen, men vad gör det?

Närbild

#knuttethecat

Storleken på sidorna i albumet är 10x15 cm

Det följer med två stycken genomskinliga plastglas i ramen, stansade hål i dem och använde dem sedan som sidor i albumet. Här med texten "Happy".
Bakom plasten satte jag ett tunnare papper (Vellum) med guld och genomskinliga ränder.

Här har jag varit framme med symaskinen igen


Jag har gjort min album i liggande format, men det går hur bra som helst och göra det med stående bilder också, och det går såklart ännu bättre att blanda hej vilt.
Ramen kostar inte många kronor på Ikea, tror det var 9:- när jag tittade sist, så passa på att köpa ett par stycken och ge det ett försök. Det var jätteroligt att göra det och ett trevligt sätt att visa upp sina fotografier på.

Ha det så bäst!
Ellenor

(Vill ni se fler på bilder Knutte så kan ni följa honom på Instagram)

No comments:

Post a Comment

Thank you so much for leaving a comment! I read them all and I really appreciate them // Hugs ^..^ Ellenor